Dieta Dukan este una dintre cele mai controversate diete, iar problema principala a acesteaia este mentinerea rezultatelor dupa ce dieta propriu-zisa ia sfarsit.

1) Concentreaza-te pe faza de stabilizare a dietei Dukan

Desi faza de consolidare incepe controlul greutatii, este faza de stabilizare cea care se ocupa de controlul greutatii pe termen lung. Ai mai multa libertate de alegere a alimentelor, dar trebuie sa iti alegi o zi pe saptamana in care sa aplici principiile fazei initiale de atac.

  • -Una din regulile acestei faze ce nu pot fi negociate este consumul zilnic de 3 linguri de tarate de ovaz. Poti sa adaugi taratele de ovaz in retete, bauturi sau pe mancare.
  • -Dieta Dukan recomanda alegerea unei zile pe saptamana in care sa consumi doar proteine pentru a-ti intretine pierderea in greutate pe termen lung
  • -Cat despre exercitiile fizice, dieta Dukan specifica ca trebuie sa iti maresti nivelul de activitate fizica ( chiar sa iei si scarile in locul liftului)

Info: despre faza de stabilizare a dietei Dukan gasesti aici un articol foarte complet si toata documentatia de care ai nevoie http://dietadukan360.ro/faze/dieta-dukan-faza-de-stabilizare/

2) Cantareste-te in mod regulat.

Indiferent de ce dieta urmezi pe termen lung, una din cele mai bune metode de a iti mentine greutatea este sa te cantaresti in mod regulat. Trebuie sa faci acest lucru pentru a te asigura ca te faci responsabil de greutatea ta pe termen lung

fara fast food dieta dukan

  • -Multe studii au aratat ca oamenii care au pierdut in greutate pot sa ramana in forma mai mult timp daca se cantaresc cel putin o data pe saptamana
  • -Asigura-te ca te cantaresti in fiecare saptamana. Totusi, daca te cantaresti zilnic, nu o sa obtii neaparat informatii precise in fiecare zi. Fluctuatii naturale ale greutatii apar in fiecare zi, asadar cel mai bine este sa te cantaresti o data sau de doua ori pe saptamana.
  • -Incearca sa te cantaresti in aceeasi zi a saptamanii, la aceeasi ora si imbracat cu aceleasi haine ( sau fara haine). Acst lucru o sa iti ofere informatii mai clare.
  • -Ofera-ti o gama de greutati care sa fie acceptabile pentru tine. Daca pierzi sau castigi in greutate, trebuie sa iti analizezi dieta si stilul de viata, pentru a vedea de ce apar aceste schimbari in greutate.

3) Alatura-te unui grup de suport al dietei Dukan.

Un alt aspect important al pierderii in greutate este grupul de suport. Fie ca ai o intalnire cu grupul de suport sau ai prieteni si rude care te sustin,  acsta este un aspect foarte important ca sa iti poti mentine pierderea in greutate pe termen lung.

  • -Multe studii au arat ca cei care au un grup de suport nu doar ca pierd mai mult in greutate, sunt in stare sa si mentina pierderea in greutate pe termen lung.
  • -Dieta Dukan are cateva tipuri de sisteme de suport. Poti sa platesti pentru consiliere pentru pierderea in greutate si intretinere sau poti sa te alaturi unui grup de suport.
  • -Poti sa iti intrebi prietenii, familia sau colegii daca vor sa iti fie grupul de suport. Poate ca ar fi tentati sa incerce si ei dieta Dukan.
4) Tine un jurnal al mancarii.

Un jurnal al mancarii nu e foarte bun doar pentru slabit, e de asemenea foarte util si pentru mentinerea greutatii pe termen lung. Poti sa tii evidenta meselor si a tipurilor de alimente pe care le consumi in fiecare zi pentru a te ajuta sa iti menti greutatea pe termen lung.

  • -Un jurnal al mancarii nu trebuie sa fie ceva special. Poti sa cauti o aplicatie pe internet sau poti sa folosesti un simplu pix si un caiet.
  • -Cand esti in faza de intretinere a greutatii, e posibil sa nu ai nevoie sa folosesti jurnalul in fiecare zi. Urmareste sa tii evidenta meselor de cel putin 4-5 ori pe zi.
  • -Cand completezi in jurnal, sa te asiguri ca notezi fiecare masa si fiecare gustare pe care ai luat-o de-a lungul zilei
  • -Poti nota zilele care sunt dedicate strict proteinelor si care zile sunt dedicate proteinelor si legumelor.
  • -Daca observi ca ai inceput sa iei in greutate, poti sa iti verifici jurnalul sa vezi de unde a inceput luarea in greutate.