Cupa menstruala- Avantaje si Dezavantaje

Perioada de menstruatie poate fi prezentata si ca o stare de disconfort, deoarece in aceasta pot exista dureri. Desigur, aceasta perioada reprezinta mult mai mult decat atat, deoarece in aceasta, femeile nu au voie sa faca absolut toate lucrurile pe care si le doresc, adica sa faca baie in cada sau sa mearga la inot etc.

In ultima suta de ani s-a lucrat destul de mult la crearea unor produse care sa diminueze acest disconfort. Si cand spun acest lucru nu ma refer numai la produsul ce poarta denumirea de tampon intern, ci si la acea cupa menstruala, care din pacate nu este foarte cunoscuta sau chiar foarte dorita de toate femeile.

Incearca cu incredere cupa menstruala

Pentru multe dintre femeile care citesc acest articol, probabil va fi ca o initiere, deoarece cu siguranta exista printre acestea si femei care nu au auzit prea multe lucruri sau chiar nimic despre o cupa menstruala. De fapt, acesta este si principalul motiv care m-a impins sa scriu acest articol.

Mai exact, cupa menstruala poate fi privita ca fiind un dispozitiv de forma unui clopotel, iar aceasta poate fi fabricata din mai multe tipuri de materiale, insa cel mai des folosit material pentru fabricarea acesteia este siliconul medicinal.

Rolul unei cupe menstruale este unul tinta, iar acesta sta in colectarea sangelui menstrual eliminate. Cele mai multe dintre femeile din ziua de astazi sunt destul de sceptice atunci cand vine vorba despre introducerea unui clopotel in vagin si mai mult decat atat, sa il mai si tina pe acesta inauntru cateva ore bune.

Chiar daca cele mai multe dintre femeile care nu au auzit multe lucruri despre cupa menstruala sunt de parere ca aceasta este greu de utilizat, lucrurile nu stau chia rasa. Si va spun asta deoarece o cupa menstruala este chiar foarte simplu de folosit, iar de asta va puteti da seama si singure din cele ce urmeaza.

Utilizarea cupei menstruale

Atunci cand se doreste introducerea cupei menstruale in vagin, este necesar ca aceasta sa se plieze intre degete. Peretii acesteia, care sunt creati din silicon medinila se muleaza perfect pe mucoasa vaginului, iar astfel prezenta acesteia va fi ca si inexistenta. Iar aceata afirmatie vine chiar de la majoritatea femeilor care au folosit o cupa menstruala.

Atunci cand se doreste extragerea cupei menstruale din vagin, este necesar ca aceasta sa fie imediat golita. Clatirea acesteia se face mai apoi, cu apa rece sau chiar calduta, dupa care ea poate fi refolosita.

Este recomandat insa, ca la o anumita perioada de timp, cupa menstruala sa se dezinfecteze prin fierbere. Uscarea unei cupe menstruale se va face intotdeauna prin stergerea cu ajutorul unor servetele uscate. Iar acestea fiind spuse, cred ca dupa ce veti citi, va veti da seama ca aceste cupe menstruale sunt destul de utile si avantajoase.