Uscatoare de rufe

Uscatoare de rufe: ce trebuie sa stii despre ele

Pentru toti cei care sunt interesati sa cumpere unul sau mai multe uscatoare de rufe, avem cateva sfaturi bune: nu plecati la cumparaturi, fara sa consultati cu atentie ghidul nostru cu sfaturi care v-ar putea fi de folos. Si iata despre ce este vorba mai exact.

Ce trebuie sa stiti inainte de a achizitiona uscatoare de rufe?

In primul rand, cand vine vorba de uscatoare de rufe, foarte importante sunt programele. Exista unele modele care se dovedesc atat de eficiente, incat ele vin si cu programe special concepute pentru persoanele care au pielea deosebit de sensibila si cauta un uscator care sa regleze atat temperatura, cat si umiditatea, lasand rufele igienizate, dar in acelasi timp blande cu orice parte a corpului.

Alte uscatoare de rufe sunt atat de inteligente, incat detecteaza singure si cat de umede sunt unele produse. Astfel, ele regleaza usor temperatura de uscare, fara a consuma in plus energie. Iar cand si-au terminat treaba, se opresc singure. Stiti prea bine ca sunt unele zile in care nu aveti deloc chef sa supravegheati dispozitivele electrocasnice in timp ce isi indeplinesc task-urile. Astfel, alegeti sa va relaxati, sa dormiti sau sa va ocupati de alte lucruri. Iar in cazul in care dispozitivele inteligente ajung la finalul unui ciclu, ele se inchid singure.

Uscatoare de rufe
Uscatoare de rufe

Un alt aspect important legat de uscatoarele de rufe este cel referitor la consum. Aceste modele sunt de regula blamate pentru ca ingreuneaza plata facturilor unui utilizator modern. Insa, daca se aleg dispozitive ce fac parte din clasa A+, A++ sau A+++, acestea se vor dovedi cu adevarat economice. Tot economice se dovedesc si functiile rapide ale acestor produse, care sunt asemanate cu programele rapide ale masinilor de spalat. Astfel, in zilele in care utilizatorul se grabeste, el se poate bucura de o camasa uscata in doar 15 min. Acest lucru nu este valabil si in cazul jeansilor, de exemplu. Acestia din urma sunt confectionati din tesaturi mai groase si au nevoie de un tip putin mai indelungat.

Referitor la design, nu sunt prea multe de spus. Uscatoarele seamana cu niste masini de spalat rufe. De regula, dimensiunile sunt asemanatoare cu acestea. Culorile cele mai frecvente sunt alb si gri inox, insa, exista si uscatoare de rufe mai nonconformiste, in nuante de negru sau chiar albastru. Totul tine de preferinte.

Care sunt cei mai buni producatori in materie de uscatoare de rufe:

Printre cei mai renumiti producatori de uscatoare de rufe trebuie neaparat sa amintim Electrolux, Beko, Bosch, Whirlpool. Iar daca va uitati un pic la fimele din lista de mai sus, veti observa, probabil ca acestea au in comun faptul ca sunt si foarte buni producatori de masini de spalat rufe. Insa, dincolo de acest lucru, este vorba de companii de renume, cu traditie si produse care mizeaza mai intai pe calitate. In ceea ce priveste preturile, de regula, un uscator de rufe costa destul de mult. Insa, exista si posibilitatea sa gasiti la oferte astfel de produse si sa va alegeti cu un model pe cinste. Tocmai de aceea, este recomandata o mica cercetare in prealabil.