Gumbo cu carne afumata de curcan si orez salbatic

Ingrediente

  1. Doua linguri de ulei de masline
  2. Trei linguri de praz taiat, atat parti albe, cat si verzi
  3. O jumatate de lingura de usturoi taiat
  4. 250 de grame de pulpe afumate de curcan sau carnati afumati din care de curcan care au fost feliati
  5. 650 de grame de verdeturi pentru gatit- un amestec de spanac, varza, napi,
  6. O jumatate de varza verde, curatata si taiata
  7. 3 sferturi de pui
  8. Doua cani de orez salbatic
  9. 2 sau 3 frunze de dafin
  10. Un sfert de lingurita de piper cayenne
  11. Putin cimbru macinat
  12. Un sfert de lingurita de sare kosher
  13. O lingura de pudra de dafin american sau mai mult pentru ingrosare  (optional)
  14. Frunze de patrunjel proaspat taiate

Mod de preparare

  • Incalzeste uleiul intr-o oala mare pentru supa. Adauga ceapa, prazul si usturoiul si gateste pana sunt bine facute, timp de 3 minute. Adauga curcanul si gateste timp de 2 minute. Apoi poti adauga spanacul, varza, napii si celelalte verdeturi, agitand bine pana la aduagarea urmatoarelor legume. Apoi adaugi verdeturile, orezul salbatic, frunzele de dafin, piperul cayenne si cimbrul. Aduci la fierbere. Lasi la foc mic pentru o ora.
  • Gusti si apoi poti adauga pana la un sfert de lingura de sare- verdeturile ar trebui sa fie moi. Orezul salbatic ar trebui sa fie moale si umflat.
  • Daca vrei sa ingrosi, poti sa adaugi o lingura de pudra de dafin american. Poti adauga cate putin pe rand pana se ingroasa. Lasi la foc mic pentru inca 3 minute ( nu lasa la foc mare dupa ce ai adaugat dafinul).
  • Serveste cu patrunjel taiat si cu praz.